Dopravná nehoda so smrteľným následkom. Zrážka motocyklistu s autom v Kapušanoch. Apelácia na vodičov zo strany polície!

16.07.2010 Celý región

Dopravná nehoda so smrteľným následkom: Dnes (16.7.2010) v noci o 01.02 h. došlo na ceste 3 triedy v smere od Bardejova k obci Lukavica k dopravnej nehode osobného auta Ford Mondeo, ktoré viedol 21 ročný muž z Bardejovskej Zábavy.
Vodič, ktorý mal zákaz uložený policajtmi bardejovského okresného dopravného inšpektorátu viesť motorové vozidlá v spomínanom úseku cesty neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky. V pravotočivej zákrute s miernym stúpaním nezvládol vedenia vozidla, s ktorým za zákrutou prešiel do protismeru a na teréne pod úrovňou cesty narazil do stromu a niekoľkokrát sa prevrátilo. Pri tejto nehode utrpeli ťažké zranenia tri mladistvé spolujazdkyne z Bardejova (16, 16 a 17 rokov) a zranený bol aj 22 ročný spolujazdec s dobou liečenia 2-3- týždne . Jedna 16 r. dievčina na následky zranení podľahla po prevoze do bardejovskej nemocnice. Ďalšie dve majú zranenia s dobou liečenia cca 42 dní.
Škoda na vozidle je odhadnutá na 500, - Eur. Bardejovskí dopravní policajti pri vykonaní skúšky na alkohol u vodiča namerali 0.35 mg/liter vydychovaného vzduchu.
Nehodu po zadokumentovaní dopravnými policajtmi prevzal vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove.

Zrážka motocyklistu s autom v Kapušanoch
Dnes 16.7.2010 o 09.15 h v obci Kapušany, okr. Prešov na križovatke ulíc Hlavná a Púchovská smerom na Bardejov došlo k dopravnej nehode, ktorej účastníkmi boli 22 ročný Kapušančan jazdiaci na motocykli Babeta a 49 ročný muž z Prešova jazdiaci na osobnom aute. Cyklista bol so zraneniami prevezený na ošetrenie do prešovskej nemocnice. Na vozidle je odhadnutá škoda 1 000, - Eur a na motocykli škoda 250 Eur. Nehodu vyšetrujú dopravní policajti okresného riaditeľstva polície v Prešove.

Apelácia na vodičov zo strany polície !
Vodiči, aj v lete, v čase dovoleniek a prázdnin dodržiavanie dopravných predpisov by malo byť samozrejmosťou a heslo „pomaly ďalej zájdeš“ teraz platí viac ako kdekoľvek inde.
Nezabúdajte, že na cestách dochádza k skratovým situáciám. Reakcie iných vodičov a účastníkov cestnej premávky sú niekedy nepredvídateľné – dodržiavajte preto stanovenú rýchlosť a odstup, jazdite radšej pomalšie. Zbystrite pozornosť pri zastávkach hromadnej dopravy – nikdy neviete, či vám niekto nevbehne do dráhy. Vždy rešpektujte prednosť peších na prechodoch pre chodcov. V opačnom prípade nielen porušujete predpisy – je to aj prejav hrubej arogancie.
Vozidlám s výstražnou zvukovou signalizáciou – sanitky, policajné a hasičské vozidlá – uvoľnite cestu. Nikdy neviete, kedy budete rýchlu pomoc potrebovať vy. Alkohol za volantom je tabu.
V prípade, že užívate lieky, ktoré môžu utlmiť vaše reakcie za volantom, nesadajte si zaň.
 

Vyberte región